Mijn Account

Zoeken

De Druïdenwinkel

Kalender

Maart 2024
M D W D V Z Z
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sponsored Links

Wie is online?

We hebben 5 gasten en geen leden online

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Zoeken Ga naar maand
Download als een iCal bestand
Imbolc Viering
Zaterdag, 01 Februari 2020, 15:30 - 22:30
Hits : 844
Faculteit Vergelijkende Godsdienstwetenschappen, Bist 164, Wilrijk, Belgium

OPEN IMBOLC VIERING

We vieren het Keltische feest van Imbolc met een open ritueel, gezamenlijke maaltijd en praatavond.

Programma

15u30 - Verzamelen aan de ingang van het FVG-gebouw

16u00 - Aanvang Imbolc ritueel (grasveld naast het gebouw)

17u00 - Workshop: Imbolc pannekoeken bakken

Na de workshop: gezamenlijke maaltijd pannekoeken, met aansluitend praatavond



Over het ritueel

Wat is Imbolc?
Imbolc is het Keltisch festival dat de zaaiperiode aankondigt, alsook de geleidelijke terugkeer van het licht na een lange donkere winter.  Imbolc is dus een licht festival waarbij men de Keltische godin Brigid eert.

Het ritueel vindt buiten plaats, op het grasveld naast het FVG-gebouw. Dit is een open ritueel, toegankelijk voor iedereen, en geheel gratis.


Over de workshop

Na het ritueel kan je deelnemen aan de workshop: Imbolc pannekoeken bakken. 

We vragen 5 € deelname per persoon, ingrediënten worden voorzien en moet je niet zelf meebrengen. Na de workshop is het de bedoeling dat je je zelfgemaakte pannekoeken opeet bij de gezamenlijke maaltijd.

Inschrijven is wenselijk, zodat we genoeg ingrediënten en materialen kunnen voorzien. U bent niet verplicht in te schrijven, maar dan kunnen we mogelijk niet garanderen genoeg ingrediënten te voorzien. Inschrijven kan per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - graag voor 25 januari. Laat ons ook weten met hoeveel personen u zal deelnemen.


Over de gezamenlijke maaltijd

Vervolgens kan je deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd, die zal plaatsvinden in het cafetaria-lokaal op de 1ste verdieping van het FVG-gebouw. Uitzonderlijk voorzien we deze keer geen spaghetti-maaltijd. De maaltijd zal deze keer bestaan uit de zelfgemaakte Imbolc pannekoeken die je tijdens de workshop zelf hebt gemaakt. 


Dranken worden steeds door ons voorzien aan democratische prijzen.


Let ook op het volgende:

Eigen gerecht

Indien je graag deelneemt aan de gezamenlijke maaltijd, maar niet wenst deel te nemen aan de workshop of geen pannekoeken wenst te eten, kan je wel je eigen gerecht naar keuze meenbrengen, om zelf op te eten of om te delen met anderen.

- Er is een beperkte mogelijkheid om eten op te warmen op een electrische kookplaat. Je dient dan wel zelf geschikte potten e.d.m. te voorzien. Het opwarmen van je eten is wel pas mogelijk nadat de workshop volledig afgelopen is.

- Wegwerpbordjes en -bestek wordt door ons voorzien, maar je bent welkom om eigen bord en bestek voor jezelf (of voor meerdere personen) mee te brengen. Het afwassen ervan is dan wel ten laste van jezelf.

- Dranken worden steeds door ons voorzien aan democratische prijzen.



Toegangsprijs:

- Gratis voor het ritueel

- 5 € p.p. voor de workshop en maaltijd (je eet je zelfgemaakte pannekoeken op)


Indien je enkel het ritueel, of enkel de bijeenkomst wenst bij te wonen, dan is dit geen probleem.  Dan begeef je je gewoon op het afgesproken uur naar de lokatie waar ons ritueel of bijeenkomst doorgaat.