Zoeken

Kalender

September 2019
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Sponsored Links

Wie is online?

We hebben 42 gasten en geen leden online

Agenda

Download als een iCal bestand
Imbolc Viering
 
Zaterdag, 02 Februari 2019, 15:30 - 22:30
Hits : 155
Locatie:
Faculteit Vergelijkende Godsdienstwetenschappen, Bist 164, Wilrijk, Belgium

OPEN IMBOLC VIERING

We vieren het Keltische feest van Imbolc met een open ritueel, gezamenlijke maaltijd en praatavond.

Programma

15u30 - Verzamelen aan de ingang van het FVG-gebouw

16u00 - Aanvang Imbolc ritueel (grasveld naast het gebouw)

17u00 - Gratis workshop: Imbolc eieren schilderen

18u00 - Gezamenlijke maaltijd (in het cafetaria-lokaal) met aansluitend praatavondOver het ritueel

Wat is Imbolc?
Imbolc is het Keltisch festival dat de zaaiperiode aankondigt, alsook de geleidelijke terugkeer van het licht na een lange donkere winter.  Imbolc is dus een licht festival waarbij men de Keltische godin Brigid eert.

Het ritueel vindt buiten plaats, op het grasveld naast het FVG-gebouw. Dit is een open ritueel, toegankelijk voor iedereen, en geheel gratis.


Over de workshop

Na het ritueel kan je deelnemen aan de gratis workshop: Imbolc eieren schilderen.
Deze workshop is vrij toegankelijk.


Over de gezamenlijke maaltijd

Vervolgens kan je deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd, die zal plaatsvinden in het cafetaria-lokaal op de 1ste verdieping van het FVG-gebouw. Wij bieden
een spaghetti-maaltijd aan, maar je kan ook opteren om een eigen gerecht mee te brengen. Indien je niet deelneemt aan het voorafgaande ritueel, maar wel aan de maaltijd, zorg er dan voor dat je uiterlijk om 17u30 aanwezig bent.

Dranken worden steeds door ons voorzien aan democratische prijzen.


Let ook op het volgende:

Eigen gerecht

- Je kan je eigen gerecht naar keuze meebrengen, om zelf op te eten of om te delen met anderen.

- Er is een beperkte mogelijkheid om eten op te warmen op een electrische kookplaat. Je dient dan wel zelf geschikte potten e.d.m. te voorzien.

- Wegwerpbordjes en -bestek wordt door ons voorzien, maar je bent welkom om eigen bord en bestek voor jezelf (of voor meerdere personen) mee te brengen. Het afwassen ervan is dan wel ten laste van jezelf.

- Dranken worden steeds door ons voorzien aan democratische prijzen.Spaghetti-gerecht

- Er wordt spaghetti voorzien met bolognaisesaus (met vlees) en met tomaten-groentensaus (zonder vlees), alsook kaas. Je bent natuurlijk niet verplicht om hiervoor te opteren.

- De kostprijs per persoon is 5 €. Indien je enkel spaghetti (zonder saus) of enkel saus (zonder spaghetti) neemt, is de kostprijs 2,5 € per persoon.

- Gelieve uiterlijk 2 dagen op voorhand te bevestigen dat je kiest voor het spaghetti-gerecht, en op te geven of je voor de saus met vlees of zonder vlees kiest. Reserveren kan via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zonder reservatie kunnen we niet garanderen dat er voldoende over zal zijn voor een maaltijd. 

- Wegwerpbordjes en -bestek wordt door ons voorzien, maar je bent welkom om eigen bord en bestek voor jezelf (of voor meerdere personen) mee te brengen. Het afwassen ervan is dan wel ten laste van jezelf.


Nadien kan iedereen nog rustig blijven napraten met een drankje op onze aansluitende praatavond. Er zal ook een woordje uitleg worden gegeven over het feest van Imbolc.


Toegangsprijs (voor de ganse viering): gratis


Indien je enkel het ritueel, of enkel de bijeenkomst wenst bij te wonen, dan is dit geen probleem.  Dan begeef je je gewoon op het afgesproken uur naar de lokatie waar ons ritueel of bijeenkomst doorgaat.